در حال بارگذاری ...
یکشنبه 31 فروردین 1404

سی و یکم خرداد ماه، سالروز شهادت عارف مجاهد، دکتر مصطفی چمران و روز بسیج اساتید را گرامی می ‏داریم.

می گویند تقوا از تخصص لازم تر است،آنرا می پذیرم، امامی گویم: آنکس که تخصص ندارد و کاری را می پذیرد، بی تقواست. شهید دکتر چمران

می گویند تقوا از تخصص لازم تر است،آنرا می پذیرم، امامی گویم: آنکس که تخصص ندارد و کاری را می پذیرد، بی تقواست.
شهید دکتر چمران

شهید دکتر مصطفی چمران در سال 1311 در جنوب تهران متولد شد. پس از تحصیل در دبیرستان‌های البرز و دارالفنون وارد دانشکده‏ی فنی الکترومکانیک گردید و به عنوان شاگرد اوّل فارغ‌التحصیل شد.
وی علاقه‏ی شدیدی به مسائل مذهبی داشت و از 15 سالگی در درس تفسیر آیت‌ا... طالقانی و دروس منطق و فلسفه‏ی شهید مطهری شرکت می‌کرد.
به هنگام تحصیل در دانشکده‏ی فنی از اعضای فعال انجمن اسلامی دانشجویان بود و در جریانات ملّی شدن صنعت نفت و مبارزات آن فعالانه شرکت جست. در سال 1332 ه.ش با استفاده از بورس تحصیلی دانشجویان ممتاز، برای ادامه‏ی تحصیل عازم آمریکا شد و در دانشگاه کالیفرنیا تحصیلات خود را طی کرد.
در همان دانشکده، انجمن اسلامی دانشجویان را بنا نهاد و وقتی که رژیم شاه از فعالیت‌های اسلامی او در آمریکا مطلع شد، بورس وی را قطع کرد. چمران با دریافت ممتازترین درجه‏ی علمی که همراه با تحسین بسیاری از صاحب‌نظران بود، مدرک دکترای الکترونیک و فیزیک پلاسما را دریافت کرد.
پس از واقعه‏ی 15 خرداد تصمیم به مبارزه‏ی مسلحانه با رژیم گرفت و به همین منظور عازم مصر شد و مدت دو سال دوره‏ی آموزش‌های چریکی و جنگ‌های پارتیزانی را گذراند. چمران با جمال عبدالناصر در مسأله‏ی ناسیونالیسم عربی که ناصر به آن دامن می‌زد اختلاف پیدا کرد و پس از فوت وی عازم لبنان شد.
در لبنان، آموزش دوره‌های چریکی به مبارزان ایرانی را آغاز کرد و با کمک امام موسی صدر، حرکت المحرومین و نیز شاخه‏ی نظامی آن یعنی جنبش امل‌ را بنیان نهاد. شهید چمران در لبنان حملات بسیاری به مواضع صهیونیزم اشغالگر و نیروهای فالانژ وابسته به این رژیم داشت. با اوج‌گیری انقلاب اسلامی، شهید چمران با نظر امام به وطن بازگشت و ابتدا به آموزش نخستین گروه از سپاه پاسداران پرداخت.
در همان زمان به سمت معاون نخست‌وزیر منصوب شد. دکتر چمران پس از بروز غائله‏ی پاوه عازم منطقه گردید و حماسه‌ساز کردستان شد. پس از این حماسه از سوی امام (ره) به عنوان وزیر دفاع منصوب و در دوره‏ی اوّل مجلس به عنوان نماینده‏ی تهران انتخاب گردید؛ امّا با شروع جنگ تحمیلی با اجازه‏ی امام عازم جبهه‌های جنگ شد و ستاد جنگ‌های نامنظم را تشکیل داد و اقدامات بسیار مهمی در آن زمان که رکود بر جبهه‌ها حاکم بود انجام داد.
در جنگ سوسنگرد مجروح شد؛ امّا از پای ننشست و دوباره به جبهه‌ها بازگشت و حماسه‌های بسیاری آفرید. سرانجام در 31 خرداد 1360 در مشهد دهلاویه به آرزوی دیرینش یعنی شهادت و لقاءا... رسید.